Ekm

Aile Okulu kursumuz 11.10. 2022 tarihinde başladı.

Bu hafta velilerimizle tanıştık,programın içeriğini tanıttık ve kurstan beklentilerimiz hakkında sohbet ettik.

Ekm

04.10-05.10.2022 tarihlerinde 2ve 3. sınıf tüm şube öğrencilerimize  rehber öğretmenimiz Zeliha ULU tarafından   "Teknoloji Canavara Dönüşmeden" adlı seminer yapılmıştır. Seminer kapsamında:

• Bağımlılık nedir ?
  • Teknoloji bağımlılığının belirtileri
  • Kimler risk altında?
  • Teknoloji bağımlılığı süreci nasıl başlar?
  • Adım adım teknoloji bağımlılığı...
  • Teknolojik bağımlılıklar
  • Teknoloji ile ilişkiniz nasıl olmalı?
  • Kendinizi test edin : Evet mi, Hayır mı?
  • Teknoloji bağımlısı olmamak için neler yapmalıyız.,

Başlıkları altında ele alınarak Teknoloji Bağımlılığı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.  Öğrenciler, kendi bağımlılık düzeylerine İlişkin başlangıç düzeyinde farkındalık kazanmışlardır.

Ekm

•Sevgili ebeveynler,Çocuklarımızı kaybetmek yerine kazanmaya çalışalım bununda en kolay yolu onlarla iyi bir iletişim kurmak, onları anlamak, dinlemek ve

makul ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Şimdi anne-baba olarak kendimden ne kadar memnunum? Neleri iyi yapıyorum?Bütün bunları konuşacağımız "Okul Basarısında Ailenin Rolü" başlıklı seminerimize katılımlarınızı bekliyoruz.Bilgiler afiş içeriğimizde paylaşılmıştır.

Ekm

1-A sınıfı öğrencilerimizle  5.10.2022 tarihinde Sivas Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ettik. Öğrencilerimizle tarihi mekan doğal varlık ve sanat eserlerine yönelik farkındalık oluşturuldu.

Gezimizden sonra çocuk atölyesine geçerek kilden küçük heykeller yaptık.Hem eğlendik hem öğrendik.

Eyl

Öğrencilerin sosyal-duygusal gelişimlerinin desteklenmesi eğitim sürecinin temel amaçlarından birini ifade eder. Bu açıdan değerlendirildiğinde duygu gelişimini desteklemek önemlidir.

Sosyal-duygusal zekâ göstergeleri olarak bireyin kendini anlaması ve ifade etmesi, problemler karşısında duygularını düzenlemesi, başkalarını anlaması ve başkaları ile iyi ilişkiler kurması büyük önem taşımaktadır.

Okul Psikolojik Danışma servisimiz tarafından öğrencilerimizle (1.,2.,3.,4.Sınıflarımızla)duygu kartları görselleri kullanarak ve hikayeler okuyarak duygularımızı tanıdık ve hangi anlarda bu duygularımızı yaşadığımızı sınıf içinde anlattık,anılarımızı paylaştık.

Eyl

21Eylül 2022 tarihinde Okulumuzun da ortak olduğu "Temel Eğitim Okullarında Demokrasi Kültürünün Geliştirilmesi " projesi kapanış törenine İl Milli Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan ve Sivas ekibi ile katılım sağladık.

Toplam 400 proje çalışması arasından ilk 12 çalışma içerisinde değerlendirilen okul çalışmalarımızda emekleri geçen başta   İlknur ÖZKAN ve Halim BİNİCİ olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Eyl

Okullar açıldı ve çocukların güzel bir tatilin ardından okullarına adapte olmaları gerekiyor.Elbette, yeni eğitim ve öğretim yılının çocuklar için en verimli şekilde geçmesi için ebeveynlere de çok önemli bir rol düşüyor.

İlk kez okula başlayan çocuklar içinse bu durum çok daha zor. Okul öncesi dönemde çevreye nasıl uyum sağlayacağını çoğunlukla ailesinden öğrenen çocukların önünde yeni bir dünya açılıyor. İlk kez evden ayrılmayı da ifade eden yeni okul dönemi hem çocuklar hem de anne babalar için ayrı önem taşıyor.

Bu süreci çocuk için daha kolay hale getirmekse eğitimcinin olduğu kadar ailenin de görevi. Çocuğa bu dönemde temel alışkanlıkları kazandırmak, okul fobisini yenmesini sağlamak, özgüvenini desteklemek, kaygılarını anlayarak çözümlemek ancak aile ve eğitimci iş birliği ile mümkün oluyor. Çocukların hem öğretmenleriyle hem de okulda bir araya geldikleri akranlarıyla kuracakları iletişimin kalitesi de aile sayesinde şekilleniyor. Çocuğun ebeveynleri ile sağlıklı ilişkilere sahip olması okula uyum sürecini büyük ölçüde etkilerken, öğretmen ile ebeveyn arasındaki iletişim de bu gelişim sürecinde etkili oluyor.